18-05-07

Season 2; disc 1.

mil 1

1 – The Beginning And The End.
Catherine wordt ontvoerd op het vliegveld en Frank is radeloos. De Millennium groep staat direct klaar om Frank te helpen. Ze weten namelijk al veel over de ontvoerder. Deze man is de persoon die al lange tijd foto’s maakt van Frank en zijn gezin. Frank graaft zich in in zijn werk en komt achter de verblijfplaats. Hij gaat er alleen op af en gaat zo grof te werk dat Catherine daarna een tijdje afstand wil nemen van Frank.
2 – Beware Of The Dog.
Frank wordt door de Millenniumgroep naar een gehucht gestuurd waar 2 mensen door dieren om het leven gebracht zijn. De mensen in het dorp zien hem als de nieuwe sheriff. Iedereen reageert nogal vreemd en waarschuwt hem niet buiten te zijn als de zon aan de horizon verdwenen is. Als snel komt hij erachter waarom hij beter binnen kan zijn in het donker. Tevens ontmoet hij een vreemde kluizenaar die veel van de Millenniumgroep blijkt te weten.


3 – Sense And Antisense.
Er wordt een man raaskallend en bloedend naar een ziekenhuis gebracht alwaar hij verdwijnt. De man die hem binnenbracht vertelt wat de man allemaal uitkraamde. Er wordt beweerd dat de man een besmettelijke virus bij zich had, maar er blijkt een diepere oorzaak te liggen. De oorzaak ligt in het DNA. Maar wat en wie probeert dit te verhullen?
4 - Monster.
Frank moet naar een geval van kindermishandeling. Een oudere crèche-eigenaar wordt ervan verdacht kinderen te slaan en te bijten. Terwijl Frank aanwezig is, overlijdt er een kind. Hij ontmoet daar tevens een vrouw Lara, die ook door de Millennium-groep gestuurd is. Samen moeten ze het probleem oplossen. Maar dit wordt bemoeilijkt als Frank zelf verdacht wordt van kindermishandeling. Hij denkt dat een vijfjarige peuter de moordenaar is, maar niemand gelooft hem natuurlijk...

1997

15:05 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 2.

mil 2

5 – A Single Blade Of Grass.
In een bouwput wordt een oud lijk aangetroffen van een indiaan. Maar ook een nieuw lijk dat er pas een week ligt. Frank en de antropologe die met de opgraving bezig was gaan proberen te achterhalen wat er gebeurd is. Frank raakt meer en meer betrokken bij het ritueel dat er uitgevoerd is om een profetie te vervullen.
6 – The Curse Of Frank Black.
Het is Halloween-avond en Frank gaat met Jordan langs de huizen. Hij ziet echter dingen die er niet zijn. Later als hij alleen is, stopt zijn auto en gaat hij op zoek naar een telefoon. Hij beland in zijn oude gele huis, waar jongeren griezelverhalen vertellen over de gebeurtenissen in dit huis en de vloek van Frank Black die hier rond dwaalt. Ook ziet hij overal de cijfers 268. Als dan ook nog een geest van een verleden-Halloween hem komt opzoeken is het tijd om te handelen…
7 – 19:19.
Een volle schoolbus wordt vermist. Frank en Peter Watts gaan er op af. De bus wordt leeg teruggevonden. De dader wordt ook snel achterhaalt, maar de kinderen zijn nergens te vinden. Frank vraagt aan Lara om langs te komen. Zij weet gedragingen te interpreteren. Zo komen ze erachter dat de man hen naar de kinderen kan leiden. De man beweert de kinderen te beschermen en dat deze kinderen hen later zullen beschermen.
8 - The Hand Of Saint Sebastian.
Peter Watts vraagt aan Frank met hem mee te gaan naar Bremen. Hij is een eigen onderzoek begonnen naar de oorsprong van de Groep. De leden van de Groep willen dit eigenlijk niet maar Peter zet door. Ze komen bij een professor die Peter kent, maar de professor blijkt vermoord. De lokale politie helpt hem, maar al snel blijkt dat ze voor de voeten worden gelopen door anderen die niet willen dat Peter de waarheid vindt. Alle informatie die ze vinden leiden naar een oud lijk welke de hand van Saint Sebastiaan beschermd. Hij zou de kennis hebben over de oorsprong van de groep hebben, maar die heeft hij mee zijn graf in genomen.

1997

15:03 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 2; disc 3.

mil 3

9 - Jose Chung's Doomsday Defense.
Een man komt onder vreemde omstandigheden om het leven. Tijdens het onderzoek komt de schrijver Joe Chung erbij. Hij zegt verantwoordelijk te zijn voor de dood van de man. Hij is een man met veel fantasie en denkt hetzelfde werk te kunnen verrichten als Frank. De dode man was een aanhanger van Selfosophy. Dit is een bepaalde leer/religie welke uitgaat van een "gelukkige zelf". Chung heeft hier echter een nog al degenererend stuk over geschreven en men denkt nu dat Chung het volgende slachtoffer is…
10 - Midnight Of The Century.
Het is kerstmis en Frank moet nog een cadeau voor Jordan kopen. Maar hij heeft last van steeds terugkerende herinneringen aan zijn jeugd en zijn moeder. Die is namelijk 51 jaar geleden met kerst overleden. Frank verwijt zijn vader dat hij zijn vrouw alleen heeft laten sterven. Als Jordan zegt dat Franks moeder geholpen heeft met het tekenen van een Engel, de obsessie van Franks moeder, wordt het tijd dat Frank zijn vader opzoekt om vrede sluit met het verleden.
11 - Goodbye, Charlie.
Frank en Lara krijgen alletwee een oproep van de Millenniumgroep. In Seattle zijn een aantal vreemde zelfdodingen  in een motel aangetroffen, allen blijken een terminale ziekte te hebben. Zelfmoord? Maar Frank denkt dat het moord is! Dat iemand hen begeleidt voordat hun lijden te groot wordt. Lukt het Frank en Lara om de man te vinden en hem te stoppen of was dat niet de bedoeling van de Groep?
12 - Luminary.
Frank loopt weg tijdens een ongemakkelijk verhoor door leden van de Groep. Niet lang daarna maakt hij kennis met een stel waarvan hun zoon vermist is. Niemand wil meer zoeken. Frank gaat naar Alaska, maar de Groep wil hem niet helpen. Als er een lijk in Alaska wordt aangetroffen dat op de jongen lijkt, is het voor iedereen duidelijk. Behalve voor Frank, die gelooft namelijk dat de jongen nog leeft. Hij gaat alleen de wildernis in om de jongen te zoeken, maar vind daar niet wat de ouders willen weten..

1997

15:01 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |