12-04-07

Season 3; disc 1.

1
1 - The Innocents.
Frank denkt vijf maanden na de dood van Catherine dat hij wel weer aan het werk kan. Zeker als hij voor het eerst in lange tijd weer beelden ziet. Hij wil betrokken raken bij het onderzoek naar een vliegtuigcrash. Hierbij kwamen 23 kinderen om. Een jonge FBI-agente, Emma Hollis, is er erg mee bezig en denkt dat ze Frank kan helpen. In het vliegtuig zat een jonge vrouw met haar dochter. Niet lang daarna krijgt haar zuster en haar dochter ook een ongeluk. Wat is het verband?
2 - Exegesis.
Er vallen meer doden en telkens een jonge vrouw en haar dochter. Frank denkt dat de dode vrouwen te maken hebben met de gifuitbraak waardoor zijn vrouw overleden is. Hij geeft de Millennium groep daar de schuld van. Hollis en Frank komen erachter dat de moeder van al deze vrouwen nog leeft en dat zij unieke gave bezit.
3 - TEOTWAWKI.
Op een school schiet een jongen genadeloos en gewetenloos allerlei medestudenten neer waarbij er een aantal doden vallen. Als de FBI te dicht in de buurt van de dader komt, wordt deze dood aangetroffen. Het zou zelfmoord zijn. Maar Frank gelooft dat de vader de jongen vermoord heeft. Na een gesprek met andere leerlingen komen ze erachter dat een groep vooraanstaande families zich aan het opmaken is voor het einde van de wereld. In 2000 vallen alle technische apparaten uit en komt er complete chaos.
4 - Closure.
Er wordt een eenvoudige bakker in een motel vermoord en Emma vraagt om deze zaak. Ze bijt zich vast in de zaak en Frank denkt dat dit niet juist is. Zeker als hij haar file gelezen heeft. Maar de moordenaars gaan verder en het waarom van deze brute moorden is niet te vinden. Het komt tot een climax als de dader Emma gijzelt.

1998

16:41 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Season 3; disc 2.

1
5 - ….Thirteen Years Later...

Frank komt terecht in een wel zeer bizarre wereld. Die van de film. Er blijkt een film gemaakt te worden over een zaak die 13 jaar geleden, rond Halloween, belangrijk was en waarin Frank de hoofdrol speelde. Nu wordt deze nagespeeld, maar wel met wat extra aanpassingen waardoor er vele mensen vermoord worden. Frank en Emma moeten zich in het horrorgenre inleven want de laatste moord zal plaatsvinden op Halloweenavond.


6 - Skull And Bones.
Een groep wegenbouwers treft een skelet aan in de grond. De FBI wordt ingeschakeld en er worden meer lijken gevonden, echter zonder tanden en enige andere vorm van identificatiemogelijkheid. Emma is er druk mee bezig. Frank wordt door zijn baas op een andere zaak gezet. Een man die tot in detail allerlei verdwijningen opschrijft en meldt. Hij heeft ook de moord van een oud collega van Frank opgeschreven en de dader zou de Millennium groep zijn. Emma hoort en ziet de harde waarheid.
7 - Through A Glass, Darkly.
Na 20 jaar komt een man vrij uit de gevangenis waar hij vast zat voor zedendelicten. Frank had geadviseerd dit niet te doen omdat hij weer in zijn patroon zal terugvallen. Niet lang daarna verdwijnt er een meisje en de man wordt meteen weer vastgezet. Zijn advocaat werkt hard om hem vrij te krijgen. Frank duikt in het verleden van de man en doet een ontdekking….
8 - Human Essence.
Emma’s drugstest wordt positief bevonden en ze wordt op non actief gesteld. Bij haar ingenomen spullen zit een privé envelop waarin een zakje heroïne zit. Ze geeft geen informatie aan Frank die haar wil helpen. Maar ze gaat zelf op onderzoek uit en vertrekt naar Vancouver. Hier is een familielid van haar verslaafd aan drugs en zegt dat er doden vallen doordat er een vergiftigde drugssoort wordt gebruikt. Frank komt Emma helpen de waarheid boven tafel te krijgen.
1998

16:36 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 3; disc 3.

1
9 - Omerta.
Een man komt uit het bos gelopen en beweert dat hij door een wolf gedood is en door een vrouw weer tot leven gebracht is. Als Frank gaat kijken vindt hij een andere man in het bos die negen jaar eerder vermoord werd in datzelfde bos. Frank en Emma gaan in het bos zoeken en vinden twee vrouwen. Eén daarvan heeft de kracht om te helen. Maar de maffia zit achter hen aan omdat de man die zij gered hebben een huurmoordenaar was die belastende informatie heeft. Maar de man wil maar één ding. Terug met de vrouwen het bos in en een vredig leven leiden.
10 - Borrowed Time.
Jordan jammert dat ze zich niet lekker voelt, maar moet van Frank toch proberen naar school te gaan. Als hij op zijn werk komt krijgt hij te maken met een sterfgeval van een vrouw. Ze is in het park, op het droge, verdronken. Ze zat vol water dat daar niet hoorde. Niet veel later wordt er een man gevonden die in zijn bed verdronken is. Dit werd gemeld door een anonieme beller. Frank heeft door dat beide mensen eerder een ongeval of dodelijk ziekte hebben overleefd en dat ze hiermee in geleende tijd leven. Datzelfde is er ook met Jordan aan de hand. Ze heeft eerder hersenvliesontsteking gehad en heeft dat zonder aanwijzing overleefd. Nu is dus haar tijd gekomen. Frank zoekt uit wie hier verantwoordelijk voor is en spreekt die persoon daar op aan.
11 - Collateral Damage.
De dochter van Peter Watts wordt ontvoerd en Frank weigert openlijk te helpen. Dit omdat hij van mening is dat de daders binnen de Millennium groep te vinden zijn en dat de Millennium Groep verantwoordelijkheid moet nemen. Uiterlijk lijkt Peter niet erg aangeslagen en er wordt de gijzelaar niet het gevraagde gegeven. Als een van de gijzelaars dood wordt gevonden, zijn Frank en Emma ervan overtuigd dat deze is 'afgemaakt' door de Millennium groep. Frank probeert contact te leggen met de gijzelaar en speelt in op zijn vraag en zijn argwaan naar de Millennium groep toe. Hierdoor is hij in staat misschien Peters dochter te redden, maar die zal ook keuzes moeten maken...
12 - The Sound Of Snow.

Twee mensen vinden op gruwelijke wijze de dood na het luisteren van een cassettebandje. Maar op dat bandje staat niets, alleen witte ruis. Frank krijgt een van die cassettebandje opgestuurd en ziet, na het beluisteren, allerlei beelden waaronder die van Catherine. Hij denkt dat de mensen die zo’n bandje krijgen gaan hallucineren en dingen gaan zien waar ze bang voor zijn. Als hij bij zijn oude gele huis langs gaat krijgt hij van de huidige bewoner post. Daarbij zit ook z'n cassettebandje. Hij beland in het bos waar Catherine verdwenen is na de besmetting van het virus dat de Millennium Groep had verspreid. Hier geeft hij zich over aan de ruis en vind rust...
1998

16:30 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |